The Legendary Kapok, Kini Pilihan Kanak- Kanak!

Selalu orang tanya, DAG tak ada bantal kekabu ke? Sebenarnya bantal kapok mula dikeluarkan pada 2016.

Menurut Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka, kekabu merupakan nama bagi spesis pokok yang buahnya berisi bahan seperti kapas. Manakala dalam Bahasa Inggeris, kekabu pula diterjemah sebagai silk cotton.

Kekabu dan kapok merupakan sejenis pokok yang menghasilkan kapas. Mereka tergolong dalam keluarga Bombacaceae dan banyak ditanam dikalangan penduduk kampung Melayu.

Bagaimanapun kapok mempunyai tekstur lebih lembut dan mudah di dapati di Kepulauan Bali, Indonesia.

Bercirikan tekstur yang lebih lembut, tahan lasak dan penghasilannya 100 peratus daripada bahan organik, bantal kapok kini mula mencuri perhatian peminat setia produk organik.

Didatangkan dengan dua saiz berbeza, korang boleh dapatkan bantal kapok bersaiz mini dengan harga pengenalan RM29 sahaja!

Bukan sahaja menjadi pilihan dewasa, tetapi mini kapok kini lebih menjadi perhatian kanak-kanak kerana saiznya yang lebih kecil dan tahan lasak.

Sesuai dijadikan peneman tidur bagi kanak-kanak, saiznya yang kecil juga membolehkan mini kapok senang dibawa kemana-mana.

Tidak terkecuali bagi kanak-kanak yang bersekolah di taska, mini kapok sesuai dijadikan bantal ketika ‘nap time’ di sekolah.

Kemunculan mini kapok sememangnya ditunggu- tunggu. Selain saiznya yang bersifat mobil dan bercirikan lasak, mini kapok juga boleh dibawa travel bersama-sama.

Malah ada juga di antara pemilik mini kapok menjadikan bantal ini sebagai peneman di pejabat.

Penggunaannya juga senang, hanya perlu jemur di bawah cahaya matahari, tak perlu dibasuh dan walaaaa siap!

Mahukan bantal yang tahan lama? Cubalah bantal kapok dan dapatkan dengan ejen sah kami!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Main Menu