“Selamat Tinggal Kaca Mata”

Byline: Sarah M.Khir

Tidak pernah terlintas di fikiran, matanya dapat melihat dengan jelas kembali tanpa bantuan kaca mata ketika usia mencecah 35 tahun.

 

Hasil daripada bergelar usahawan DAG, Salmiah Ismail, 35, seorang suri rumah sepenuh masa mengucapkan selamat tinggal kepada kaca matanya.

 

Salmiah membuat rawatan mata yang dikenali sebagai Relek Smile pada 3 Julai lalu di Prof Muhaya Eye & Lasik Centre PMELC, Bangi.

 

Lebih mengejutkan, kos rawatan yang berjumah RM12,600 dibayar dengan menggunakan hasil jualan bantal sepenuhnya.

 

“Alhamdulillah harus dikongsi di sini kerana inilah hasil bergelar usahawan DAG.  Berada dalam DAG adalah satu langkah yang betul bukan sahaja dari segi kewangan tetapi attitude kita sendiri

 

“Hari ini, 3.7 2020 Kak Miah akan menjalani relex smile dengan prof Muhaya, hasil dari bergelar jutawan DAG,” kongsi Salmiah menerusi Facebook.

 

Salmiah yang juga dikenali sebagai Kak Miah Global mula terlibat secara serius dalam perniagaan bantal sejak 2015.

 

Kisahnya bermula apabila melihat posting Pengarah Urusan DAG, Madam Sapinah di Facebook berkaitan bantal.

 

“Madam Sapinah jual bantal, lain dari yang lain tetapi ketika itu saya hanya terpandang, namun pada pada posting kesepuluh, saya terdetik untuk menghubungi madam dan menyuarakan hasrat untuk cuba menjual bantal.

 

“Itulah detik permulaan, bermula dengan jualan sebanyak RM3000 dan kini mula mencecah ratusan ribu ringgit, satu pencapaian buat saya yang bergelar suri rumah,” jelasnya ketika dihubungi.

Selama lebih empat tahun berada dalam komuniti usahawan DAG, Salmiah memperoleh jualan tahunan lebih RM170 ribu pada 2019.

 

Kami team DAG mengucapkan tahniah dan selamat maju jaya untuk Kak Miah Global! Semoga perkongsian Kak Miah boleh dijadikan pemangkin semangat buat usahawan DAG yang lain!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Main Menu