MEMORY FOAM VS DUCK DOWN : PERBEZAAN

MEMORY FOAM VS DUCK DOWN : PERBEZAAN


Salah satu faktor utama untuk tidur lena setiap malam adalah dengan pilihan bantal yang sesuai . Ketinggian, kelembutan dan sokongan postur semasa tidur adalah keutamaan yang sangat penting dalam hal-hal yang boleh menyebabkan kurang tidur. Disini adalah perbezaan antara bantal Memory Foam dan bantal Duck Down untuk membantu anda memilih bantal yang sesuai dengan anda .

[one_second]

APAKAH BANTAL MEMORY FOAM?

Memory Foam adalah bantal yang boleh membantu pengaliran haba dalam badan semasa tidur.
Isian Foam ini telah direka khas untuk meningkatkan keselamatan kusyen pesawat, dan kemudian kegunaanya diperluas dan digunakan oleh hospital, untuk digunakan di kerusi roda atau katil pesakit yang pergerakannya terbatas untuk membantu memberi sokongan tulang belakang dan memudahkan pengaliran haba dalam badan pesakit memandangkan pesakit akan baring dalam tempoh yang lama contohnya seperti pesakit lumpuh dan ibu yang sedang berpantang . Ia akhirnya menuju ke pasaran pengguna di tilam dan bantal.

[/one_second] [one_second]

APAKAH BANTAL DUCK DOWN FEATHER ?

Down adalah istilah untuk dada burung – biasanya itik atau angsa. Ia merujuk kepada bulu “dalaman”, dan bukanlah bulu pada salutan luar yang kukuh dan tahan lama. Down adalah lebih lembut dan lebih berbulu. Ia lebih mahal daripada hanya bantal bulu, tetapi biasanya menawarkan keselesaan yang maximum . Down boleh dikumpulkan dari molting burung semula jadi, tetapi biasanya dipetik daripada burung atau itik yang dibiakkan.

[/one_second]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Main Menu