BERUBAT SAMBIL BERLENA

Tidak ramai yang mengambil serius terhadap kepentingan bantal mereka apabila tidur. Ada yang anggap ia hanya lah alat asas untuk tidur, ada yang juga merasakan ia tidak penting dan tidak pernah peduli untuk tukar. Tapi tahu tak bahawa bantal kita memainkan peranan yang amat penting dari segi kesihatan kita apabila kita tidur?

Ya, bantal mempunyai role yang amat penting untuk memastikan postur badan anda dalam posisi yang betul ketika tidur.

Dengan penggunaan bantal yang sesuai dan betul, anda pasti akan tidur sambil berubat. Ini kerana ia membantu untuk menyelaraskan tulang belakang anda. Seorang penghidap scoliosis perlu memberi perhatian terhadap bantal yang dipilih untuk tidur. Sama juga untuk ibu mengandung serta orang tua.

Kadang-kadang, punca berdengkur juga datang dari ketinggian bantal yang tidak sesuai. Apabila bantal menjadi terlalu tinggi, leher kita akan berada di posisi yang luarbiasa menyebabkan ia boleh mengganggu sistem pernafasan kita. Dari situ tercetusnya masalah berdengkur, so dah boleh kot buat para isteri untuk tukar bantal suami anda senyap-senyap hihihi.

Namun, jika bantal kita terlalu rendah pula ia boleh membuatkan leher kita menjadi tegang dan cramp.

Apa cadangan kami?

 

Of course lah MEMORY FOAM. Ia mempunyai fungsi medical yang efektif dan anda boleh mengubah suai ikut keselesaan anda kerana bantal ini mempunyai 2 jenis ketinggian berbeza. Bukan itu sahaja, ia juga lembut dan selesa untuk digunakan. Amat sesuai untuk ibu mengandung serta golongan tua.

*Sleep Like A King*
“Ingat DAG®, Ingat Bantal Hotel 7 Bintang”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Main Menu