Bantal Hotel DAG® Diiktiraf Superbrand Malaysia

Pada tahun 2016, seorang insan bertindak untuk memulakan sebuah perniagaan bersama isteri tercinta. Dengan mempunyai modal dan ilmu yang secukupnya, beliau tekad untuk membuka car boot sale dan menjual bantal hotel. Siapa sangka perniagaan yang bermula daripada sebuah car boot sale kini berjaya mendapat pengiktirafan daripada Superbrand Malaysia’s Choice 2019.

DAS ABDUL GLOBAL SDN BHD telah ditubuhkan oleh Tuan Das Abdul bersama isteri tercinta, Puan Sapinah pada 24 Februari 2016 di Parit Raja, Johor. Bisnes bantal hotel DAG® ini bermula daripada sebuah boot kereta. Selepas beberapa bulan, Tuan Das dan keluarga berhijrah ke Selangor bagi memudahkan lagi urusan bisnes bantal hotel ini. Sebagai permulaan, mereka telah kemudian menyewa sebuah teres dua tingkat untuk dijadikan tempat kediaman sekaligus menjadikan stor tempat penyimpanan stok bantal. Bahagian tingkat bawah rumah dijadikan tempat penyimpanan bantal dan bahagian atas adalah tempat mereka untuk tidur. Alhamdulillah apabila rezeki mereka dimurahkan lagi dan mereka akhirnya mampu berpindah ke sebuah gudang besar di Semenyih. Dimana HQ DAG® yang sekarang.

Kini, DAG® telah berkembang dengan begitu pesat dengan jumlah keseluruhan 2000 orang agent di Malaysia dan juga kakitangan HQ yang sebanyak 20 orang. Bagi tahun 2020, DAG® juga ingin membalas balik jasa anda semua dengan ingin menghadiahkan 6 buah kereta untuk agent-agent mereka!

Kami ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada mereka yang sama-sama berkorban demi menaikkan dan memajukan lagi jenama DAG.

Terima kasih yang tak terhingga kepada Dr Azizan Osman atas tunjuk ajar yang diberikan. Support yangg kuat daripada Team Richwork dan juga Team HQ DAG® yang sentiasa bekerja keras dalam membantu usahawan-usahawan DAG® .

Tahniah kepada semua Usahawan DAG, kejayaan ini adalah kejayaan kita bersama. Award ini adalah bukit kekuatan, kecekalan, dan kesungguhan kita bersama.

Terima kasih kepada semua yg memberi sokongan, secara langsung dan tak langsung

Akhir sekali Terima kasih kepada semua pelanggan yang memberi kepercayai kepada kami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Main Menu